Julen er for mange et lysere pusterum fra den eller mørke og kolde vinter. Julelys i gaderne, julesange i radioen og ikke mindst julebag i hjemmene er forudsætningen for en vellykket december måned.
Skal du igang med bagningen og har brug for lidt inspiration til at komme i gang. Her får du et par eksempler på både traditionelle julekager og de lidt mere alternative eller glemte varianter.
Indholdsfortegnelse
Til den traditionelle Jul; som mormor gjorde det
Elsker du at dyrke de gamle traditioner til Jul, og nyder du de velkendte dufte fra bagværk som din mor eller mormor altid har bagt? Så kan det være en god idé at kaste sig ud i julekager som de fleste kender.
Vaniljekranse er for eksempel fast inventar hos mange danske familier i juletiden. De smager rigtig godt, og hvis man laver dem med det traditionelle hul i midten, så kan man trække et rødt bånd igennem og bruge dem som pynt.
Også pebernødder er en velkendt spise. De er skønne at spise og de er gode som servering for både familie og venner.
Har du brug for flere slags kager på julebordet? Se flere julekager hos HurtigMums.
De glemte skatte; krydderier og chokolade
Mange kan nikke genkendende til at krydderier som nelliker, kanel og kardemomme får julehjertet til at banke. Krydderkagen er derfor i sandhed et godt barndomsminde for mange. Den er perfekt til kaffen, og du kan selv sætte et personligt præg ved at pynte den på din helt egen måde.
Konfekt er ikke ualmindeligt til Jul, men en lidt underkendt variant er de såkaldte Mozartkugler. Kuglerne består dog af både marcipan, chokolade og nougat, så de er uden tvivl et godt supplement til konfekt-dåsen. De er nemme at lave, flotte at servere og så smager de bare rigtig godt. Den eneste ulempe; de forsvinder meget hurtigt fra kagedåsen.